Polityka prywatności

Polityka prywatności - ochrona danych osobowych

Administratorem danych osobowych klientów sklepu internetowego K&B London działającego pod adrese kb-london.com jest K&B London LTD, 18 Cable Walk, SE100TP, London.

Powierzone nam przez Klienta dane osobowe są przechowywane i zabezpieczone zgodnie z zasadami określonymi w obowiązujących przepisach tj. w Ustawie z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. Nr 101 z 2002 r. poz. 926, z późn. zm.), Ustawie z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 z poźn. zm.) oraz w Rozporządzeniu Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29.0.04 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne, służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024).

Sprzedawca ogranicza wykorzystanie danych osobowych swoich Klientów do niezbędnego minimum wymaganego do realizacji zamówień złożonych drogą internetową. Dane osobowe Klientów, którzy wyrazili chęć otrzymywania newslettera są wykorzystywane również do informowania o promocjach i nowościach. Dane osobowe nie są udostępniane osobom trzecim ani żadnym zewnętrznym podmiotom.

Każdy klient ma prawo dostępu do swoich danych, ich poprawiania oraz usunięcia. Klient, który zarejestrował się w sklepie K&B London może samodzielnie zmieniać swoje dane osobowe po zalogowaniu się na swoje konto. W przypadku chęci usunięcia danych, prosimy o kontakt mailowy pod adresem shop@kb-london.com lub pod nr tel. 12 379 44 00.

 

 

Drogi Kliencie,

w związku z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 kwietnia 2016 r. o ochronie osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO), zmieniającym aktualnie obowiązujące przepisy z zakresu danych osobowych, pragniemy zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia poinformować, że Twoje dane osobowe znajdują się w naszej bazie i dochowaliśmy wszelkich starań, aby zadbać o ich bezpieczeństwo.

Administratorem Twoich danych osobowych jest spółka K&B London LTD zarejestrowana pod adresem 18 Cable Walk, SE100TP, Lonodn. Dane osobowe przetwarzane są przez firmę na podstawie art. 6 ust 1 lit a), b), c) i f) RODO. Oznacza to, że przetwarzamy dane na podstawie zgody na ich przetwarzanie, lub wtedy gdy jest to konieczne do wykonania umowy lub dla celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów czy w celu wykonania obowiązku prawnego udzielenia informacji odpowiednim organom.

Twoje  dane osobowe mogą być przetwarzane w celu:

    1. realizacji zakupów w sklepie internetowym K&B London;
    2. informowania o zmianach, promocjach lub wydarzeniach, związanych z zakupami w naszym sklepie internetowym, w postaci przesyłania newslettera;
    3. kontaktu telefonicznego, bądź za pośrednictwem poczty elektronicznej w celu potwierdzenia dokonania zamówienia;
    4. umożliwienia Ci zwrotu zakupionych towarów;
    5. umożliwienia wykonania uprawnień z tytułu reklamacji, rękojmi lub gwarancji;
    6. sprawnego prowadzenia i funkcjonowania Sklepu Internetowego;
    7. zbierania automatycznie danych w toku wizyt w Sklepie Internetowym;
    8. wykonywania płatności on-line;
    9. wykonywania obowiązków wynikających z przepisów prawa, w tym przepisów podatkowych lub rachunkowych;
    10. realizowania wysyłek za pośrednictwem firm kurierskich i brokerów kurierskich;
    11. w pozostałych przypadkach Twoje dane osobowe przetwarzane są wyłącznie na podstawie wcześniej udzielonej zgody.

 

W niewymienionych powyżej przypadkach Twoje dane osobowe przetwarzane są wyłącznie na podstawie wcześniej udzielonej zgody. Twoje dane osobowe przetwarzane są na zasadzie dobrowolności, ale brak ich podania może uniemożliwić zakupy w naszym sklepie.
Aby sprawdzić szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania Twoich danych osobowych i dowiedzieć się jakie przysługują Ci w związku z tym prawa – zapoznaj się z naszą polityką prywatności, która znajduje się na stronie sklepu kb-london.com

W razie pytań pozostajemy do Twojej dyspozycji.

K&B London LTD

 

 

 

Niniejsza polityka dotycząca plików cookie odnosi się do wszystkich stron internetowych oraz aplikacji na urządzenia mobilne, należących do K&B London.

Przez korzystanie ze stron i aplikacji wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z tą polityką. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania stron oraz aplikacji.

Co to są ciasteczka?
Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie podczas gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, "długość życia" ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia) oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.

Do czego używamy ciasteczek?
K&B London LTD używa ciasteczek w różnych celach: by strony i aplikacje działały szybciej i by były łatwiejsze w użyciu, aby lepiej dopasować treści i reklamy do twoich oczekiwań i zainteresowań oraz do zbierania anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają w poprawianiu funkcjonalności i zawartości stron i aplikacji. Używając ciasteczek w wyżej opisany sposób nigdy nie identyfikujemy tożsamości użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl
Sklep internetowy Shoper.pl